preloader

Minori si familie

Dreptul familiei reprezinta mai multe prevederi legale, care reglementeaza raporturile juridice de ordin patrimonial si personal, izvorate din castaorie, filiatie, adoptie si alte raporturi asimilate de normele juridice.

Cauzele de dreptul familiei, in special in care este vorba de unul, sau mai multi copii minori, sunt de o dificultate deosebita.

Revendicari imobiliare

Actiunea in revendicarea imobiliara se refera la tipul de actiune civila, prin care proprietarul care nu se mai afla in posesia bunului, solicita celui care poseda bunul respectiv in prezent, sa il restituie. Acesta poate fi de natura mobiliara, sau imobiliara.

In conformitate cu prevederile legale, se va incerca redobandirea dreptului de proprietate, prin demonstrarea cu probe si acte.

Litigii cu profesionisti

Litigiile cu profesionisti, se refera la toate categoriile de persoane fizice, sau chiar si cele juridice, care au activitate profesionala.

In aceasta categorie se incadreaza diferite tipuri de conflict precum: somatii de plata, pretentii, excluderea, sau retragerea asociatului.

Medierea in acest sens poate ajuta partenerii, dintr-un anumit domeniu, sa rezolve conflictul dintre ei, prin intermediul negocierii si al comunicarii.

Contestatii la executare

Exista posibilitatea de a se face contestatie de catre cei interesati, sau vatamati prin executare, impotriva executarii silite, a incheierilor date de catre executorul judecatoresc, precum si impotriva oricarui act de executare.

De asemenea, se poate efectua contestatie la executare si in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare silita, sau sa indeplineasca un act de executare silita in conditiile legii.

Succesiuni

In functie de tipul de succesiune, mostenirea poate fi acordata succesorilor in doua feluri: testamentar, sau legal.

Mostenirea testamentara are loc atunci cand persoana decedata lasa un testament si imparte bunurile dupa propria vointa.

Mostenitorii legali, sunt reprezentati de persoanele pana la al patrulea grad de rudenie a persoanei decedate.

Daune morale si materiale

Daunele morale sunt reprezentate de consecinte de natura nepatrimoniala, cauzate unei persoane prin savarsirea unor fapte, constand in atingerile aduse personalitatii sale fizice, psihice si sociale, prin lezarea unui drept, sau interes nepatrimonial.

Daunele materiale, sau daunele-interese sunt de doua feluri: compensatorii si moratorii. Evaluarea despagubirilor se poate face in trei moduri: judiciara, legala si conventionala.

Contracte civile si comerciale

Contractul comercial reprezinta un instrument juridic, cu ajutorul caruia se infaptuieste comertul intern si cel international.

Este un acord de vointa intre partile participante la un raport comercial, un acord prin care se creeaza, se modifica, sau se stinge un raport juridic comercial.

Contractul civil reprezinta un acord intre doua, sau mai multe persoane, care au intentia de a constitui, modifica, sau stinge un raport juridic.