preloader

Acest domeniu necesita o atentie sporita inchierii oricaror tipuri de contracte civile si comerciale.

Luati in considerare posibilitatea ca toate contractele incheiate intre parti, pot deroga de la anumite prevederi legale, acolo unde acestea nu sunt imperative, ele pot cuprinde deasemenea clauze specifice domeniului de activitate si penalitati de intarziere. Contractele astfel create devenind legea partilor.

In momentul in care se incheie un contract, clientul trebuie sa inteleaga si sa cunoasca orice prevedere din contract, sa isi protejeze interesele si sa nu se puna in situatii dezavantajoase.

Unele contracte civile si comerciale, numite de adeziune, care nu permit celelalte parti sa aduca modificari (o mare parte din contractele bancare, contractele cu furnizorii de telefonie mobila, etc).

In situatia data, clientul trebuie sa fie informat de la inceput, in legatura cu toate clauzele importante din contract.

Analiza documentului de catre un specialist previne multe inconveniente in derularea contractuala.

In anumite situatii aceste contracte pot deveni abuzive si pot incalca flagrant legea.

La acest moment, contractele civile si comerciale sunt privite ca si o baza a afacerilor, o modalitate prin care partile inteleg sa le aplice, sa le foloseasca in avantajul lor, toate acestea contribuind semnificativ la dezvoltarea afacerii.

Pentru acest motiv, Titularul Cabinetului de Avocatura din Craiova, Cristina Radu:

  • Poarta discutii impreuna cu clientul, pentru a identifica nevoile si target-ul acestuia.
  • Intocmeste un draft de conventie.
  • Discuta cele mai importante elemente cu clientul.
  • Finalizeaza contractul civil/comercial.
  • Participa la negocieri alaturi de client.

Tipurile de contracte intalnite in prezent, dar mai ales in domeniul afacerilor, sunt intr-o continua dezvoltare.

In urma abandonarii dualismului drept civil-drept comercial, noul cod civil reglementeaza expres aproape toate contractele uzuale, inclusiv pe cele considerate pana acum ca fiind exclusiv contracte comerciale.