preloader

Dezbateri succesorale, drept de mostenire

Un testament se poate face sub doua forme: ca testament scris de mana, sau ca testament public.

Un testament holografic poate fi facut doar de persoanele care au implinit varsta de 18 ani si trebuie sa fie scris de mana de la inceput pana la ultimul cuvant, apoi semnate.

Daca testamentul a fost tastat folosind o masina de scris, sau chiar un computer, daca lipseste semnatura, sau daca testamentul a fost dictat (de exemplu, inregistrarea audio), nu este valid, prin urmare, numai mostenitorii legali pot mosteni, daca nu exista vointa valabila de a numi un alt mostenitor ca si alternativa.

Pentru autentificare, testamentul trebuie semnat cu numele complet (adica, prenume si prenume), astfel incat sa nu existe nicio ambiguitate cu privire la persoana care a redactat testamentul.

In cele din urma, se recomanda insistent ca data si locul sa fie incluse in testament pentru a arata cand si unde a fost intocmit documentul oficial. Acest lucru este important deoarece un testament anterior poate fi revocat: – in totalitate, sau partial, printr-un nou testament.

Daca data nu este mentionata intr-unul, sau chiar ambele testamente, este adesea imposibil sa se determine care dintre ele este mai recenta si ar trebui considerata valabila.

Daca doriti sa evitati riscul de a face greseli in acest proces, ar trebui sa faceti un testament public (numit si „testament notarial”).

Aceasta inseamna comunicarea ultimelor voastre dorinte oral unui notar care le inregistreaza in scris, sau inscrie testamentul insusi si il inmaneaza in scris unui notar.

Rudele apropiate pot fi dezmostenite printr-un testament.

Cu toate acestea, situatia in care sotul, copiii si nepotii, sau parintii decedatului nu primesc nicio parte din averea decedatului, chiar daca acestia erau mostenitorii legali daca dispozitia testamentara nu ar exista de fapt, a fost intotdeauna considerata nedreapta.

Dupa recunoasterea oficiala si responsabilitatea reciproca, stabilite prin lege, acelasi lucru se aplica si partenerului supravietuitor al unui parteneriat de acelasi sex care a fost inregistrat.